Citroën komt met Méhari-reïncarnatie: Cactus M

Citroen-Cactus_M_Concept_2015-2-1024x724De E-MEHARI is een geestige knipoog naar de legendarische Méhari uit 1968, maar dan één die in het huidige tijdsbeeld past: een 100% elektrische, leuke en modern ontworpen 4-zits cabrio. In deze nieuwe fase van de samenwerking met de Groupe Bolloré, laat CITROËN zien dat het merk andere, frisse en optimistische auto’s wil brengen.

Trendy, simpel, verfrissend, een tikkeltje anarchistisch… allemaal kwalificaties die het nieuwe model van Citroën perfect beschrijven. De E-MEHARI is – geheel in de geest van Citroën – een kleurrijke en brutale auto. De E-MEHARI is een ‘it car’ die zich richt op mensen die wat anders willen, die positiviteit zoeken en gevoelig zijn voor trends en het milieu. EEN UNIEK-E PERSOONLIJKHEID Het ontwerp van de buitenkant van de E-MEHARI past perfect in de positioneringsstrategie van Citroën. De merkwaarden van Citroën zijn duidelijk zichtbaar met:

  • een expressieve blik met de 2-laags koplampen;
  • een uniek en optimistisch design;
  • een pure stijl, een andere kijk op plezier beleven aan je auto.

De combinatie van al deze eigenschappen zorgt voor dat vrije en relaxte gevoel dat je in de E-MEHARI krijgt: rijden met je haren in de wind met de snelheid, het gemak en de stilte van een elektrische auto. De E-MEHARI wordt in de fabriek van PSA PEUGEOT CITROËN van Rennes gebouwd en komt in het voorjaar van 2016 op de markt in Frankrijk. Er zijn vooralsnog geen plannen om deze auto in Nederland op de markt te brengen.

De naam is ook weer geen grote verrassing, want we wisten al dat Citroën met de C4 Cactus op de retrotoer zou gaan.

Behalve de naam heeft Citroën ook deze afbeelding vrijgegeven, waarop het zomerse karakter van de toekomstige concept-car al goed naar voren komt.

De eerste persdag van de IAA vindt plaats op dinsdag 15 september.

http://www.autoweek.nl/nieuws/34001/nieuwe-mehari-debuteert-als-citroen-cactus-m

http://www.benniewilmink.nl/elektrische-citroen-cactus-doet-mehari-herleven/