Zijn de airbumps te prikkelend voor Citroën?

Het is één van de kenmerken van de Citroën C4 Cactus; de iconische Airbumps die ervoor zorgden dat je met een gerust hart de deur open kan zwaaien, zonder je zorgen te hoeven maken over eventuele schade. De nieuwe C3 heeft ze ook in kleinere uitvoering, maar alleen als je ze  aanvinkt op de optielijst. Een facelift van de C4 Cactus krijgt mogelijk helemaal geen Airbumps meer. Niet standaard, niet op de optielijst.

Citroën maakte er geen geheim van. De Airbumps zijn gewaagd, stelde het merk. Maar het management van de Franse autobouwer stond achter de slimme vinding en gaf groen licht voor de stootkussens. De consument heeft zijn stem inmiddels laten gelden: de acceptatie is groot. Op de kleinere C3 biedt de fabrikant de mogelijkheid om de Airbumps kosteloos achterwege te laten. Iets waarvoor zelden wordt gekozen, geeft Citroëns productplanner Xavier Peugeot aan. Het merk verkoopt 70% van de C3’s in de luxere uitvoeringen mét Airbumps.

Als we AutoExpress[1] mogen geloven zal deze update ingrijpender zijn dan je in eerste instantie zou denken. Zo verwacht men serieuze wijzigingen als het gaat om de vormgeving van front, bips en zijkant. Het interieur zal ook worden aangepakt, maar dit is meer dan logisch bij een facelift. Topman Xavier Peugeot zegt niet te willen vasthouden aan specifieke details:

we moeten voorkomen om gevangenen van sommige items te worden, zoals de Airbumps

Het zal niet lang meer duren tot de kennismaking van de opgefriste C4 Cactus. De facelift krijgt onder andere een nieuw geavanceerd ophangingsysteem dat de auto stabieler en comfortabeler moet maken.

Citroën past de Airbumps inmiddels op de C4 Cactus en C3 toe en levert de stootkussens ook op de reeds aangekondigde C5 Aircross. Ook de C3 Aircross krijgt Airbumps op de flanken.

Geen wonder dat Xavier Peugeot de airbumps graag kwijt wil, het heeft zijn naam niet mee! André zou het geweldig vinden.

deels RubenPriest Autoblog.nl en  deels Sjoerd van Bilsen op Autovisie.nl

Citroëns Airbumps geaccepteerd

[1] http://www.autoexpress.co.uk/citroen/c4/99902/new-citroen-c4-cactus-to-ditch-crossover-look-in-reshaped-range

Citroën is de Airbump nu al zat?